Een klein dorpje in de Amerikaanse staat Colorado wil vergunningen gaan verkopen waarmee inwoners met een shotgun op vliegende drones kunnen jagen.

Dat meldt 7News in een nieuwsuitzending. Phillip Steel, lid van het stadsbestuur van het dorpje Deer Trail, heeft de vergunning voorgesteld. Deer Trail heeft ongeveer 500 inwoners.

De vergunning kost 25 dollar en geeft inwoners de bevoegdheid om vliegende drones met een shotgun uit de lucht te schieten. Het dorpje wil zelfs de heuse Drone Hunting Days introduceren.

Beloning

Deer Trail biedt daarnaast een beloning van 25 dollar voor elke neergeschoten drone die nog identificeerbaar is. Een gehele drone levert 100 dollar op.

"Het zou mooi zijn als Deer Trail bekend gaat staan vanwege het jagen op drones", aldus Steel. "Ik heb alleen nog nooit een drone boven Deer Trail gezien."

Shotgun

Daarnaast betwijfelt de burgemeester van Deer Trail of het lukt om met een shotgun een drone uit de lucht te schieten. De vergunning laat inwoners alleen met een shotgun op drones jagen.

De Amerikaanse staat Texas verbood eerder het privégebruik van bewakingsdrones.

Bekijk ook de vijf meest indrukwekkende drones