Nokia zal in de komende weken een goedkope Lumia-smartphone lanceren met een groot 4,7 inch-scherm.

Dat blijkt uit gelekte foto's die zijn opgedoken op een Chinese websites. Tegenover The Verge bevestigen anonieme bronnen dat het toestel inderdaad op komst is.

De Lumia 625 krijgt zoals gezegd een 4,7 inch-scherm, maar zal desalniettemin een budgettoestel zijn. De resolutie komt uit op slechts 800 x 480 pixels. De 4,7 inch HTC One heeft een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels, gebruikelijk voor huidige toptoestellen.

De nieuwe Lumia van Nokia zal dan ook een stuk goedkoper zijn en moet omgerekend voor zo'n 250 euro verkrijgbaar zijn. Of en wanneer het toestel naar westerse landen komt is niet bekend. Nokia verkoopt in Nederland wel al de betaalbare Lumia 520 en 720 (review).

De Lumia 625 krijgt naar verwachting een dual core-processor van 1,2 Ghz en 512 MB aan werkgeheugen. De camera beschikt volgens bronnen over 5 megapixels. Er gaan al langer geruchten over het toestel.

Nokia is de laatste maanden bezig met het uitbreiden van het Lumia aanbod. Naast goedkopere toestellen kondigde het Finse bedrijf de aluminium Lumia 925 aan en werd vorige week nog de Lumia 1020 met een 41 megapixel-camera onthuld.

Lees alles over de nieuwe producten van Nokia