De iPhone 5s krijgt een 4-inch scherm met energiezuinige IGZO-technologie van Sharp, een 12-megapixelcamera en een snellere videochip. 

Dat meldt Extreme Tech maandag. De website baseert de specificaties op uitlatingen van Chinese toeleveranciers van Apple, die naast de gebruikte componenten ook foto's van het nieuwe toestel zouden hebben gelekt. 

Volgens de nieuwe geruchten zal de iPhone 5S er van buiten hetzelfde uit zien als zijn voorganger, de iPhone 5. Onder de motorkap zal er echter het nodige veranderen. Zo zou het toestel worden uitgerust met een snellere quadcore videochip, NFC en een vingerafdrukscanner die in de Home-knop verwerkt wordt.

De processor zou hetzelfde blijven als de A6 uit de iPhone 5, maar wel op een hogere kloksnelheid draaien. De smartphone wordt verder uitgerust met een groter werkgeheugen van 2GB en een krachtigere camera met 12 megapixels.

IGZO-scherm 

Verrassend is de suggestie dat de nieuwe iPhone een ander type scherm krijgt, namelijk een scherm met Sharps IGZO-technologie. Deze energiezuinige technologie kan worden ingezet om de batterijduur te verlengen of om helderdere beelden weer te geven. De resolutie en het formaat van het scherm zouden ongewijzigd blijven: 4 inch en 1136 bij 640 pixels.

Apple heeft de iPhone 5S nog niet officieel aangekondigd. Naar verwachting komt het nieuwe toestel echter van de herfst op de markt.

Bekijk een overzicht met alle geruchten over de iPhone 5S