Apple en Amazon staken de rechtszaak over het merkrecht van de naam 'Appstore'. Apple was eerder van mening alleenrecht op de term 'App Store' te hebben, die claim heeft het bedrijf nu laten varen.

De rechtszaak is op verzoek van beide bedrijven gestaakt, meldt Reuters. De zaak werd in 2011 door Apple aangespannen nadat Amazon in dat jaar een downloadwinkel met de naam 'Appstore' opende.

Apple heeft al sinds 2008 een downloadwinkel met de naam 'App Store' en eiste het merkrecht. Volgens Amazon was de term inmiddels echter zo gangbaar geworden dat er geen merkrecht meer op kon zitten.

"Wij achten het voeren van de zaak niet langer nuttig", zei een woordvoerder van Apple vandaag. Het ruime aanbod van apps en de inmiddels 50 miljard downloads zou er volgens de woordvoerder de naamsbekendheid van Apple's App Store onderstrepen.

Amazon is nu vrij de term 'Appstore' te gebruiken voor zijn downloadwinkel. "Dit was een eenzijdige keuze van Apple om de zaak te laten vallen", aldus een woordvoerder van Amazon.