Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Singapore

VS 'zeer bezorgd' over internetregels Singapore

De Verenigde Staten zeggen 'zeer bezorgd' te zijn over nieuwe regels van Singapore, die licenties voor nieuwssites verplichten.
Door NU.nl/Jeroen Kraan

Sinds 1 juni moeten Singaporese nieuwssites met minstens 50.000 bezoekers een licentie van de overheid hebben. Dat beleid werd direct bekritiseerd als een manier om censuur toe te passen.

"We dringen bij Singapore aan op het verzekeren van de vrijheid van meningsuiting, in overeenstemming met internationale plichten en toezeggingen", zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt AFP.

Verschillende Singaporese bloggers zetten hun site vorige maand 24 uur op zwart uit protest tegen de nieuwe regels. De mediawaakhond zegt dat bloggers zich geen zorgen hoeven te maken over licenties, omdat zij niet worden gezien als nieuwssites.

Websites met een licentie moeten echter wel binnen 24 uur artikelen verwijderen, als de mediawaakhond daarom vraagt. Het gaat dan bijvoorbeeld om stukken die de 'religieuze of rassenharmoniteit' in gevaar brengen.


Lees meer over:

Singapore

Aanbevolen artikelen