Google lijkt uitgevers de mogelijkheid te willen geven om e-books te verhuren in Google Play.

Dat blijkt uit een recente wijziging in het 'programmabeleid' van Google voor uitgevers, die werd ontdekt door Emerce.

"Voor boeken waarvoor u toestemming geeft dat ze worden verkocht voor verhuurperioden, geeft Google u momenteel de mogelijkheid een 'verhuurprijs' voor elke geautoriseerde verhuurperiode op te geven als percentage van de e-boekcatalogusprijs voor het boek", schrijft Google op de uitgeverspagina.

Het feit dat het e-booksbeleid ook in het Nederlands is vertaald wijst er mogelijk op dat e-books binnenkort in Google Play zullen verschijnen. Momenteel zijn boeken, films en muziek nog niet in de Nederlandse versie van Google Play beschikbaar.

Onbeperkt

In mei stelde een uitgever al wel tegenover NUtech dat er gesprekken waren met Google om e-books aan te bieden in de winkel, die standaard op Android-apparaten te vinden is.

Aangezien uitgevers per boek een verhuurprijs op kunnen geven, lijkt het er niet op dat er een mogelijkheid komt om onbeperkt e-books te huren voor een vast maandelijks bedrag, zoals Netflix en Spotify doen voor films en muziek.

In een reactie tegenover NUtech zegt een woordvoerder van Google dat het bedrijf geen informatie kan geven over een eventuele uitbreiding van de e-booksverkoop naar Nederland, 'anders dan dat we er altijd naar streven om onze diensten in zo veel mogelijk landen aan te bieden'.