Naast een 10,5 inch tablet zou Nokia ook werken aan een 8,5 inch variant. Beide tablets worden volgens geruchten van aluminium. Ook zou Nokia aan een phablet werken.

Beide tablets hebben volgens de geruchten geavanceerde Zoom-camera's. Zo'n camera bouwt Nokia waarschijnlijk ook in zijn nog aan te kondigen Lumia 1020. Dat is opvallend omdat de meeste tablets in vergelijking met smartphones vaak minder goede camera's krijgen. 'Zoom' zou daarmee een aparte productlijn van Nokia worden.

Volgens de anonieme born van My Nokia Blog komen zowel het tablet het phablet van Nokia beschikbaar in de kleuren groen, geel, roze, blauw, zwart en wit.

Phablet

Ook zou Nokia aan een phablet werken. Het toestel zou tussen de 6 en 7 inch groot zijn. Concurrenten hebben al phablets van rond dat formaat. Zo heeft Samsung onlangs de Galaxy Mega met 6,3 inch scherm uitgebracht en kondigde Sony de 6,4 inch grote Xperia Z Ultra aan.

De forse telefoon van Nokia zou in juni 2014 op de markt komen. Volgens eerdere geruchten zou Nokia ook dit jaar al met een phablet komen met minimaal een 5,5 inch scherm.

Grotere schermen

Ook zou Nokia met smartphones met grote schermen komen. Zo zou er aan een Lumia 525 met 4,5 inch scherm worden gewerkt. Een stapje hoger op de ladder zou de Lumia 625 staan met een 4,6 inch scherm.

Ook zou er sprake zijn van een Lumia 725 met een scherm van 5 inch en een Lumia 825 met een 5,2 inch scherm. De Lumia 926, het nieuwe nog aan te kondigen vlaggenschip van Nokia, zou een 5,5 inch scherm krijgen.

Ook die plannen komen overeen met eerdere geruchten.

Lees alles over Nokia