Een maker van accessoires en kopieën van bestaande smartphones heeft op basis van de geruchten over een goedkope iPhone een telefoon gemaakt.

De geruchten over een goedkopere iPhone klinken al een paar maanden. Nadat ook enkele afbeeldingen van de plastic achterkant van die vermeende goedkopere iPhone uitlekten, gebruikte accessoiremaker Techdy de geruchten als basis voor een nieuwe telefoon. Het bedrijf maakt al langer kopieën van bestaande telefoons, zo biedt het ook een namaak-HTC One aan.

In een video wordt de telefoon getoond die volgens Techdy het best aan de geruchten over een goedkopere iPhone voldoet. Het apparaat heeft een witte plastic behuizing en een 4 inch scherm. De behuizing lijkt compleet gebaseerd op recent gelekte foto's waarop verschillende felgekleurde iPhone-behuizingen te zien zijn.

Namaak

Los van het uiterlijk heeft de nep-iPhone niets met een echte te maken. Opvallend genoeg wordt de telefoon wel verkocht, onder de naam Basic Bear. Volgens Techdy heeft de telefoon een 4 inch scherm met een resolutie van 1136 x 640, dezelfde resolutie als het scherm van de iPhone 5.

Ook heeft het toestel een 1.7 GHz quadcore Snapdragon 600 processor en 16 GB opslagruimte. De nep-iPhone draait niet op iOS, maar gebruikt Android 4.2.1 als besturingssysteem.

De nep-iPhone wordt in september geleverd op zeer beperkte oplage en kost 199 dollar (155 euro).

Lees alle geruchten over de goedkopere iPhone