Ondanks eerdere berichten dat LG niet aan een Windows Phone-toestel zou werken, blijkt de Koreaanse elektronicafabrikant nu toch aan een smartphone met Windows Phone 8 te werken.

Dat stelt directeur Kwon Soon van LG India. Volgens Soon werkt LG in Zuid-Korea aan een dergelijke smartphone. Het toestel zou nog in de ontwikkelfase verkeren. 

Soons woorden zijn opmerkelijk, omdat zijn collega en marketingdirecteur van LG Europa, Won Kim, eind mei nog beweerde dat LG weliswaar aan toestellen met een ander besturingssysteem dan Android werkte, maar dat de besturingssoftware eerder in de hoek van Tizen of Firefox OS moest worden gezocht.

Volgens Kim was LG niet blij met het feit dat de smartphonemarkt grotendeels wordt bepaald door Apple en Google.

Belangrijkst

Kwon Soon stelt dat LG wel degelijk aan een smartphone met Windows Phone 8 werkt, maar voegt daaraan toe dat Google's Android voorlopig het belangrijkste besturingssysteem zal blijven voor de smartphones die de Koreaanse fabrikant ontwikkelt.

"Android is wereldwijd gezien het grootste platform", aldus Soon. "Maar we geloven dat Windows in de komende tijd zal groeien, naarmate Microsoft zich er meer voor in zal spannen."

LG heeft vooralsnog geen Windows Phone 8-toestel uitgebracht of aangekondigd. Het bedrijf bracht eind 2011 wel twee smartphones met voorganger Windows Phone 7 op de markt.