Het Chinese Robugtix heeft een robotspin ontwikkeld die is opgebouwd uit 3d-geprinte onderdelen. De draadloos bestuurbare spin beschikt over acht poten die worden aangestuurd door diverse motoren.

De T8, zoals de spin heet, is samengesteld uit onderdelen die op hoge resolutie in 3d zijn geprint, aldus fabrikant Robugtix. De robot beschikt over acht poten, die elk over drie afzonderlijke motoren beschikt. 

Ook in de buik van de robotspin zijn nog twee motoren verwerkt, waarmee het totale aantal motoren in de spin uitkomt op 26. Deze motoren worden aangestuurd door een speciaal systeem dat de commando's van de eigenaar naar vloeiende bewegingen moet vertalen, zoals in deze video te zien is.

Controller

De T8 is draadloos te besturen met een speciale controller - die overigens niet met de robotspin wordt meegeleverd - of kan bewegingen uitvoeren die vooraf zijn geprogrammeerd door de gebruiker. 

Robugtix laat weten dat het zijn 3d-geprinte robotspin eind september op de markt brengt. De T8 kost in de voorbestelling 1350 dollar, maar na 1 september bedraagt de prijs 1500 dollar. Voor de losse draadloze controller moet 85 dollar worden betaald.

Bekijk de vijf meest indrukwekkende robots