Apple komt dit jaar met 'een leger aan nieuwe producten', zal kortingen introduceren in de Apple Stores, gaat meer eigen winkels openen in Europa en wil het mogelijk maken oude of kapotte iPhones in te ruilen.

Deze nieuwe strategieën zijn besproken tijdens een geheime bijeenkomst in San Francisco. Naar verluidt heeft CEO Tim Cook daar drie uur lang een presentatie gegeven aan tal van leidinggevenden van Apple Stores over heel de wereld, meldt 9to5mac.

Apple komt naar verwachting nog dit jaar met een iPhone 5s, een goedkope iPhone, een iPad 5 en iPad Mini 2. 9to5mac spreekt op basis van anonieme bronnen die aanwezig waren bij de presentatie van 'een leger aan nieuwe producten in de herfst'.

Apple Stores

Cook zou in zijn maag zitten met het feit dat 80 procent van de iPhones niet gekocht worden in een Apple Store. Bijvoorbeeld de Mac en iPad worden veel meer via Apple zelf gekocht. Bij iPhones gaat een groot deel van de verkoop via providers en andere winkels.

De CEO van Apple wil dit probleem aanpakken door exclusieve kortingen te bieden in Apple Stores. Ook moet er een inruilprogramma worden geïntroduceerd. Klanten kunnen hun oude of beschadigde iPhone dan inruilen voor een nieuwer model en krijgen dan korting.

Tot slot moeten er diverse nieuwe Europese Apple Stores worden geopend. In Nederland komen naast een vestiging in Amsterdam ook winkels van Apple in Den Haag en Haarlem. Een vermeende Apple Store in Utrecht bleek nep.

De Apple Stores zijn heel belangrijk voor Apple. Sinds 2002 zette het bedrijf 73 miljard dollar om met de eigen winkels. Dat is 10 procent van de totale omzet.

Wat weten we tot nu toe van de goedkope iPhone?

Wat weten we tot nu toe van de iPad 5 en iPad Mini 2?