Microsoft voert geavanceerde maatregelen door om misbruik en valsspelen op het Xbox One-netwerk tegen te gaan, om zo ook de spelervaring voor nette spelers te verbeteren.

Dit meldt Official Xbox Magazine. 

Tegenover OXM zegt Mike Lavin, senior product manager van Microsoft, dat een nieuw reputatiesysteem in samenwerking met de cloud ervoor zorgt dat spelers die volgens de regels spelen een betere ervaring zullen hebben.

Het reputatiesysteem, dat de plaats overneemt van het vijfsterrensysteem dat gebruikt wordt op de Xbox 360, geeft Microsoft de mogelijkheid om spelers die zich niet gedragen te vinden. "Als een klein percentage van onze populatie ervoor zorgt dat de rest een verschrikkelijke tijd heeft, dan zouden we die moeten kunnen identificeren."

Lavin legt uit dat Microsoft hoopt dat meer spelers online willen spelen terwijl ze communiceren met vreemden. Daar is volgens de senior product manager een community van mensen voor nodig die "niet elke tien seconden vulgaire dingen schreeuwen".

Met het nieuwe reputatieysteem zullen volgens Lavin spelers die massaal anderen lastigvallen, ook vaker gekoppeld worden aan mensen die eenzelfde reputatie hebben. Ditzelfde geldt voor mensen die een goede reputatie hebben.

Bekijk onze hands-on met de Xbox One

Lees al het nieuws rond de Xbox One