Yahoo heeft softwarebedrijf Xobni opgekocht. Het is de tweede aankoop van Yahoo deze week. Dinsdag maakte het bekend applicatieontwikkelaar Qwiki voor vijftig miljoen dollar te hebben gekocht.

Xobni maakt de overname bekend op zijn blog. Volgens Amerikaanse media is er een bedrag van dertig tot veertig miljoen dollar (23 tot 30 miljoen euro) gemoeid met de overname. 

Xobni maakt software waarmee gebruikers gemakkelijk contactinformatie kunnen verzamelen uit alle sms'jes, telefoongesprekken en e-mails die ooit verstuurd zijn. De software die Xobni maakt wordt onder meer gebruikt in Gmail, Outlook en op verschillende smartphones. Yahoo zal de techniek achter die software inzetten in zijn eigen diensten.

Mayer

Dinsdag maakte Yahoo de overname van dat het video-app Qwiki bekend. De app is verkrijgbaar voor de iPhone en maakt het mogelijk foto's en korte videoclips gemakkelijk te combineren en vervolgens te delen met vrienden.

Sinds de aanstelling van Marissa Mayer als algemeen directeur van Yahoo is het bedrijf een nieuwe weg ingeslagen. Mayer wil dat Yahoo weer 'jong' wordt. In mei werd blogdienst Tumblr voor 1,1 miljard dollar overgenomen.