De universiteit van Boston klaagt Apple aan vanwege het gebruik van gepatenteerde blauwe lasers in de iPhone 5, iPad en Macbook Air.

Uit de ingediende papieren bij de rechtbank blijkt dat de universiteit van Boston Apple beschuldigt van het schenden van een patent dat beschrijft hoe een klein elektronisch component goedkoop blauwe lasers produceert. 

Hoewel de aanklacht niet precies beschrijft op welke manier Apple de gepatenteerde methode in zijn producten gebruikt, lijkt het erop dat de technologie in de schermen van de iPhone 5, iPad en Macbook Air voorkomt.

"Apple's patentschending heeft een aanzienlijke en onherstelbare schade aan de universiteit van Boston veroorzaakt", staat in de documenten.

Schadevergoeding

De universiteit van Boston wil dat er wordt berekend hoeveel winst er door Apple met de gepatenteerde technologie is gemaakt. Op basis daarvan wil de universiteit een schadevergoeding.

Daarnaast eist de universiteit ook dat Apple stopt met het verkopen van producten die in de aanklacht worden genoemd.

In 2006 schikte de universiteit van Boston in een rechtszaak met een fabrikant van led-schermen vanwege het schenden van één van zijn patenten.