Samsung heeft al 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S4 verkocht en behaalde deze nieuwe mijlpaal na ongeveer twee maanden.

Dat heeft een hooggeplaatste werknemer van Samsung gezegd tegenover het Koreaanse Inews24. Mede-CEO JK Shin zou binnenkort een persconferentie willen houden om het aantal officieel bekend te maken. De grens 20 miljoen zou eind juni zijn behaald. De telefoon is sinds eind april verkrijgbaar.

Daarmee verkoopt de Galaxy S4 veel sneller dan de S III en S II. Deze voorgangers deden er respectievelijk ruim drie maanden en zo'n tien maanden over om de 20 miljoen verkochte exemplaren te bereiken.

Samsung verloor in één maand 25 miljard dollar waarde op de beurs door berichten over een tegenvallende verkoop van de S4. Samsung lijkt die berichten met het delen van nieuwe verkoopcijfers te willen ontkrachten. Het was al bekend dat in de eerste maand 10 miljoen toestellen werden verkocht. De verkoop lijkt dus niet af te nemen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf breidt de S4-lijn de komende maanden uit met een Galaxy S4 Mini, Active en Zoom. NUtech kon deze drie toestellen al uitproberen.

Lees onze review: Galaxy S4 kleine stap vooruit