Yahoo heeft opnieuw een startup gekocht. Qwiki, een app waarmee video's kunnen worden gemaakt, is dinsdagnacht door het bedrijf overgenomen.

Volgens bronnen van AllThingsD heeft Yahoo tussen de 40 en 50 miljoen dollar voor Qwiki betaald.

Met de app kunnen foto's, muziek en video's automatisch worden omgezet in korte filmpjes. Yahoo stelt op een blog dat Qwiki 'de kunst van het vertellen van verhalen vangt'.

De Qwiki-app zal blijven bestaan, maar de medewerkers van de startup verhuizen naar het kantoor van Yahoo.

Voorbeeld van een Qwiki-filmpje:

Overnames

Yahoo heeft de afgelopen maanden meerdere startups opgekocht, waaronder de nieuws-app Summly, lijsten-app Astrid en videobelbedrijf Rondee. Daarnaast stak het ruim een miljard dollar in de overname van bloggingdienst Tumblr.

De investeringen zijn onderdeel van een poging van de nieuwe CEO Marissa Mayer om Yahoo weer op het juiste pad te krijgen. Het bedrijf, vroeger een van de machtigste spelers op internet, kreeg steeds meer last van concurrentie van onder meer Google en Facebook.

Als onderdeel van de vernieuwingen trekt Yahoo ook regelmatig de stekker uit verschillende minder gebruikte diensten. Enkele dagen geleden werd bijvoorbeeld de oude zoekmachine Altavista stopgezet.

Tot voor kort had Yahoo meer dan 70 apps voor verschillende platformen. Na haar aanstelling zei Mayer dat ze die versplintering wilde verhelpen.