Het bedrijf Hanson Robotics is van plan een robotpeuter te maken. Hij zou de 'slimste robot' ter wereld moeten worden.

De robot heet Adam Z1 en zal in staat zijn om te spreken, met speelgoed te spelen, tekeningen te maken en te reageren met emotie, zo meldt iO9.

Voor het project heeft oprichter David Hanson meerdere specialisten op het gebied van technologie aangetrokken waaronder OpenCog Artificial General Intelligence(AGI)-oprichter Ben Goertzal. 

Hanson zelf werkte al eerder aan robots, waaronder Einstein, Zeno, Robokind en Brina 48.

Wereldervaring

"Mijn doel is om AGI te creëren met een simpel menselijk niveau van begrip, maar met uiteindelijk een hoger niveau van algemene intelligentie", aldus Hanson. "Maar daarvoor moeten we kunstmatige intelligentie zo maken dat het de 'menselijke wereld' kan begrijpen. De enige manier waarop we dat kunnen doen, is door de robot een ruwe inschatting te laten maken van wat het is om mens te zijn door het mens te láten zijn."

Het team dat nu aan Adam Z1 werkt wil daarom de software van de robot gratis en open aanbieden aan iedereen, zodat anderen ook kunnen werken aan de algoritmes en het systeem kunnen verbeteren.

Hanson heeft het project op Indiegogo gezet en hoopt op die manier 300.000 dollar voor de eerste investering op te halen.