Grand Theft Auto 5 op de Xbox 360 en PlayStation 3 vereist een installatie voordat spelers aan de slag kunnen met de game. Op de Xbox 360 komt de game op twee disks, op de PS3 op één.

Dat laat uitgever Rockstar dinsdag weten.

De eerste disk van de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto 5 wordt gebruikt voor de verplichte installatie. Na het installeren moeten spelers de tweede disk in hun console stoppen, waarna er niet meer gewisseld hoeft te worden met disks.

Zowel de singleplayer- als de multiplayermodus kunnen vanaf de tweede disk gespeeld worden. De PS3-versie heeft ook een verplichte installatie, maar heeft maar één disk. De installatie is ongeveer 8 GB. Het is bij consolegames niet standaard dat games geïnstalleerd moeten worden.

Rockstar benadrukt ook dat de drie hoofdpersonages in de game voor bepaalde missies samenkomen, maar dat ze ook grote gedeeltes van het spel los van elkaar te werk gaan.

Spelers kunnen met één van de personages een ander personage opzoeken.  Het is zelfs mogelijk om één van de drie personages dwars te zitten, maar vermoorden kan niet. De personages werden eerder in een video aan het publiek voorgesteld.

Rockstar meldt verder dat er binnenkort een gameplayvideo van GTA 5 verschijnt. De game is op 17 september voor Xbox 360 en PS3 verkrijgbaar, NUtech heeft de eerste gameplaybeeelden al mogen zien. Lees onze preview.