Canon heeft dinsdag de 20 megapixel 70D spiegelreflexcamera geïntroduceerd, met sterk verbeterde autofocus voor filmers.

De 70D is een middenklasse spiegelreflexcamera en volgt de Canon 60D op. De camera is ontworpen video in gedachten. Het kost de 70D volgens Canon veel minder tijd om tijdens het filmen automatisch op een bepaald punt scherp te stellen.

Bij spiegelreflexcamera's gericht op fotografie wordt in twee stappen scherp gesteld: eerst snel, zodat het onderwerp bijna in focus is, daarna wordt het onderwerp met een tweede kleine aanpassing helemaal scherp in beeld gebracht.

Autofocus

Voor filmers is die manier van automatisch scherp stellen verre van ideaal, de tweede keer scherp stellen zorgt voor een zichtbare stotter. De 70D heeft volgens Canon een veel soepeler autofocus die in één keer de juiste scherptediepte bereikt. De camera heeft die snelheid te danken aan zijn Dual Pixel CMOS. Die sensor heeft op iedere pixel twee fotodiodes, waardoor die het werk van een aparte autofocussensor overneemt. De 70D heeft ook nog een traditionele autofocusstand met 19 punten.

Door het ISO-bereik van ISO 100-12800 zou filmen bij weinig licht en met korte sluitertijd volgens Canon ook beter gaan. Canon demonstreert de nieuwe functies van de 70D in een filmpje.

App

De 70D kan filmen op maximaal full-hd resolutie bij een framerate van 30 beelden per seconde. Het toestel heeft een kantelbaar 3 inch ldc-touchscreen, ook kan de camera bestanden delen via wifi en nfc. Ook kan de 70D middels een app voor iOS en Android van afstand worden bestuurd.

De 70D is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.099 euro voor de body zonder lens.

Bekijk foto's en een filmpje van de Canon 70D