Google zal het privacybeleid niet aanpassen vanwege Glass. Het bedrijf verwacht dat er een etiquette ontstaat rond het gebruik van de augmented reality-bril en is ervan overtuigd dat de privacy van gebruikers en omstanders niet in het geding komt.

Dat blijkt uit een brief (pdf) van Susan Molinari, vicepresident public policy and government relations bij Google. In de brief geeft Google antwoord op vragen de privacygroepering van het Amerikaanse Congres.

Met Glass kunnen gebruikers bijvoorbeeld foto's en video's maken. Dat heeft tot zorgen geleid bij privacywaakhonden. Ook zijn er vragen gesteld over mogelijke gezichtsherkenning met de bril van Google.

Molinari stelt in de brief dat er voorlopig nog geen gezichtsherkenning beschikbaar zal komen zonder de juiste maatregelen. Of dat in de toekomst wel zal gebeuren en wat deze maatregelen precies zijn, staat niet in de brief. De bril komt pas in 2014 echt op de markt. Lees onze hands-on met Glass.

Privacybeleid

Het bedrijf zal het privacybeleid in ieder geval niet aanpassen vanwege de komst van Glass. Google is ervan overtuigd dat de privacy van gebruikers en omstanders niet in het geding zal komen. Mede dankzij spraakbesturing en een oplichtend gedeelte in de bril.

Als een gebruiker een foto of video wil maken zal hij namelijk "Ok Glass, take a picture" moeten zeggen. Ook is het mogelijk een foto te maken door de trackpad aan de zijkant te gebruiken. Als de camera wordt ingeschakeld, zal echter altijd de projector in de bril oplichten zodat voor omstanders duidelijk is dat de bril aan staat.

Etiquette

Google spreekt van 'sociale signalen' die nodig zijn om Glass te besturen. "Deze signalen helpen mensen te begrijpen wat gebruikers aan het doen zijn. Ze geven Glass-gebruikers de middelen een etiquette te ontwikkelen in elke situatie."

Wel belooft het bedrijf goed naar het ontwerp van Glass te kijken met betrekking tot privacybescherming. Wat hier precies mee wordt bedoeld is niet duidelijk. Google heeft ook maatregelen genomen om de privacy van Glass-gebruikers te beschermen.

Bekijk alle berichten rond Google Glass