Samsung heeft in juni flink ingeleverd in beurswaarde. Door tegenvallende verkopen van de Galaxy S4 is het bedrijf in een maand 25,3 miljard dollar (19,3 miljard euro) in waarde gedaald op de beurs.

Dat hebben analisten van Bloomberg berekend op basis van lagere verkoopvooruitzichten en mindere winstschattingen. Samsung, dat bijna één op de drie telefoons verkoopt, wilde niet op zijn aandelenprijs of de verkoopcijfers van de Galaxy S4 ingaan. De waardedaling bedraagt volgens Bloomberg 10,8 procent.

De verkoop van de Galaxy S4 valt volgens Bloomberg tegen omdat het toestel door consumenten niet innovatief genoeg is. Concurrent Apple had na de introductie van zijn iPhone 5 ook last van een waardedaling. De marktwaarde van dat bedrijf slonk toen met 9,4 procent in de maanden nadat de iPhone 5 in de verkoop ging.

"Consumenten kunnen geen goede reden vinden de S4 te kopen omdat de verschillen met zijn voorganger te klein zijn", zegt Zuid-Koreaanse marktanalist Oh Sang Woo. "Chinese bedrijven worden een grotere dreiging voor Samsung dan de andere spelers in de markt."

De aandelen van Samsung zijn afgelopen maand op de beurs 12,7 procent gedaald, het laagste punt sinds mei 2012. Samsung maakt op 5 juli zijn kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2013 bekend.

Lees onze review van de Samsung Galaxy S4