Glass, de augmented reality-bril van Google, heeft na een update beschikking tot een webbrowser. Ook zijn meer stemcommando's toegevoegd.

Dat schrijft Google op zijn blog. Glass kon eerder al gebruikt worden voor zoekopdrachten op internet. Zoekresultaten werden toen echter weergegeven als korte samenvattingen, daarnaast waren afbeeldingen beschikbaar. Gehele websites waren via de bril van Google nog niet te bekijken.

Browsen

Na de update kunnen wel hele webpagina's worden bezocht met Glass. Om websites op het kleine projectieschermpje met 640x360 pixels te krijgen, heeft Google wat trucjes bedacht. Net als op smartphones is het mogelijk in te zoomen op delen van de website. Om eenmaal ingezoomd over de pagina te navigeren, hoeven Glass-dragers enkel hun hoofd te draaien.

Wel moeten twee vingers op de trackpad aan de zijkant van de bril gehouden worden. Voor in- of uitzoomen schuiven gebruikers die twee vingers naar voren of achteren. In het midden van het scherm staat een stipje, dat als cursor fungeert.

Stemcommando's

Ook zijn er meer stemcommando's toegevoegd aan Glass, die bovendien werken zonder de bril eerst te hoeven activeren. Wanneer de gekoppelde telefoon gaat kan nu worden opgenomen door te zeggen “ok glass, answer call.” Een nieuw sms'je leest Glass voor wanneer “ok glass, read aloud” wordt gezegd, daarna kan ook direct een reactie worden gedicteerd.

Glass is alleen nog voor ontwikkelaars in beperkte oplage beschikbaar.

Bekijk onze hands-on met Google Glass