Microsoft gaat in beroep om de merknaam Skydrive te behouden, nadat een rechter besloot dat de naam inbreuk maakte op het handelsmerk Sky van het Britse mediabedrijf BSkyB.

De Britse beheerder van betaalzenders won vrijdag een rechtszaak van Microsoft, die al sinds 2011 loopt.

BSkyB heeft in Groot-Brittannie meerdere Sky-televisiezenders en heeft een gedeponeerd handelsmerk met deze naam. 

Omdat Sky in Groot-Brittannië ook breedbandinternet, mobiele apps en een online steramingdienst aanbiedt, besloot de rechter dat er verwarring kon ontstaan met de cloudopslagdienst van Microsoft. Tot 2011 had BSkyB ook een eigen clouddienst met de naam Sky Store & Share.

Europa

Tegen IDG zegt Microsoft maandag dat het in beroep gaat. "Deze zaak gaat alleen om de naam Skydrive en heeft niets te maken met de beschikbaarheid van de dienst of toekomstige innovatie", aldus een woordvoerder.

Als het beroep van Microsoft mislukt, moet het mogelijk een schadevergoeding betalen aan BSkyB. De zaak draait om het handelsmerk in de gehele Europese Unie, dus als Microsoft zijn beroep verliest, zou het ook in Nederland de naam van Skydrive moeten veranderen.

In 2010 klaagde BSkyB ook al Skype aan, eveneens vanwege de op elkaar lijkende namen. Het lijkt in die zaak nooit tot een zitting te zijn gekomen.