Microsoft heeft een webvariant van zijn streaming muziekdienst Xbox Music online gezet.

Via music.xbox.com kunnen abonnees van de dienst, die 9,99 euro per maand kost, onbeperkt muziek luisteren in hun browser. 

Gratis streaming, zoals wordt aangeboden op Windows 8 en RT, is nietbeschikbaar. Wel is er een gratis proefabonnement dat 30 dagen geldig blijft.

De website heeft een 'responsive design', dat zich automatisch aanpast aan de grootte van de browser. De site is dus ook op mobiele telefoons en tablets te gebruiken.

Er zijn al Xbox Music-apps voor Windows 8, Windows Phone en Xbox 360. Het is onduidelijk of er ook applicaties voor iOS en Android komen. 

Windows

Onlangs lanceerde ook Spotify, de grootste muziekstreamingdienst ter wereld, een webvariant. Een nieuwe manier om aanbevelingen te geven aan gebruikers werd vervolgens als eerst uitgerold in de webversie.

In Windows 8.1, de update voor Windows die vorige week werd gepresenteerd, wordt Xbox Music vanuit de zoekfunctie doorzoekbaar. Zo kan vanuit elke app muziek worden gezocht en aangezet, zo liet een ontwikkelaar van Windows zien tijdens een perssessie op de ontwikkelaarsconferentie Build. In de previewversie van Windows 8.1 werkt dit echter nog niet.

Lees onze hands-on met Windows 8.1