Draadloos Groningen heeft een doorstart gemaakt waardoor de binnenstad van Groningen vanaf vrijdag weer een gratis openbaar wifi-netwerk krijgt.

Dat meldt Telecompaper.

De komende drie jaar gaat Draadloos Groningen wifi-toegang aan zijn bezoekers en inwoners van de binnenstad bieden. Gebruikers kunnen kosteloos met het wifi-netwerk verbinden.

Draadloos Groningen levert snelheden van 200Mbit/s en wil een open draadloze infrastructuur zijn waarop verschillende aanbieders hun diensten aan klanten kunnen aanbieden. Denk aan streaming-evenementen of mobiel internet tijdens het Eurosonic Noorderslag-festival.

Het project Draadloos Groningen is in 2007 gestart als een samenwerking tussen Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. De doorstart is een actie van Community Network Groningen en Wireless Generations.

In Groningen heeft Ziggo inmiddels ook het project Wifi-hotspots uitgerold. Modems van klanten worden dan ingezet om een wifi-netwerk te maken voor andere klanten. Die kunnen het wifi-signaal dan gebruiken als alternatief voor mobiel internet. Ook UPC is bezig met het testen van wifi-hotspots.

Lees hoe de wifi-hotspots precies werken