Google werkt aan een eigen spelcomputer, smartwatch en mediaspeler die zullen draaien op besturingssysteem Android.

Dat schrijft althans het doorgaans goed ingelichte the Wall Street Journal op basis van meerdere bronnen binnen Google.

Met de Android-console en smartwatch hoopt Google volgens de bronnen een vuist te kunnen maken tegen Apple. De iPhone-maker is ook bezig met de ontwikkeling van een horloge dat in de media is omgedoopt tot de iWatch.

Over een eigen horloge van Google gaan ook al langer geruchten. The Wall Street Journal weet weinig nieuwe details toe te voegen en noemt ook geen lanceerdatum. Volgens de bronnen is alleen duidelijk dat één van de drie genoemde apparaten in de herfst gelanceerd wordt.

Spelcomputer

Google verwacht dat Apple naast een smartwatch een eigen spelcomputer zal uitbrengen bij de volgende generatie Apple TV-producten. Als een reactie daarop is de zoekgigant ook aan de slag gegaan.

Bovendien beginnen de eerste Android-consoles op de markt te verschijnen. Eerder deze week werd de Ouya gelanceerd, een kleine spelcomputer van 99 dollar die draait op Android. Lees onze hands-on op basis van de eerste ervaringen.

Tot slot zou de zoekgigant bezig zijn met een vernieuwde versie van mediaspeler Nexus Q. De eerste versie werd vorig jaar onthuld, maar is uiteindelijk nooit in de verkoop gegaan. Met een nieuwe variant, die veel goedkoper moet worden dan de beoogde 299 dollar, moet Google helpen meer muziek en films te verkopen via Google Play.

Alle apparaten moeten gaan draaien op een nieuwe versie van Android. Android 5.0 wordt in de herfst verwacht en zou ook laptops, koelkasten en goedkopere smartphones ondersteunen.