Google wil zijn Trekkers, de rugtassen waarmee Street View-foto's worden gemaakt, uitlenen aan bedrijven en instellingen, zodat ze kunnen helpen de Google Maps-functie snel en goedkoop uit te breiden.

Dat maakte Google donderdag bekend op zijn blog.

De internetgigant roept toeristische instanties, universiteiten, overheidsinstanties,  onderzoeksorganisaties en andere bedrijven en personen op om zich op te geven voor het project. 

Hawaii

Het project is inmiddels van start gegaan in Hawaii, waar Google een toeristisch bureau in de arm heeft genomen om trekpleisters vast te leggen met de Street View-fotorugtas. 

"In de komende maanden zullen we dit proefproject openstellen voor een beperkt aantal andere organisaties over de hele wereld", aldus Google in zijn blogbericht. 

Snel en goedkoop

Door zijn Trekkers uit te lenen aan organisaties die de te fotograferen locaties goed kennen, hoopt Google zijn database met Street View-foto's snel en goedkoop uit te breiden.

Eerder deze maand maakte Google bekend dat het ruim duizend locaties aan Street View had toegevoegd. Deze week werd ook 's werelds hoogste wolkenkrabber aan de openbare online fotodatabase toegevoegd.

Bekijk een overzicht van de verschillende camera's waarmee Street View-beelden gemaakt worden.