Facebook wil Android-gebruikers inzetten om bètaversies van zijn nieuwe apps te testen. De inschrijving voor dit bètaprogramma is inmiddels begonnen.

Dat liet Facebook donderdag weten in een blogbericht

Via het nieuwe bètaprogramma voor Android kunnen gebruikers van het besturingssysteem vroege versies van nieuwe Facebook-apps uitproberen, om te helpen plooien glad te strijken voordat nieuwe apps worden uitgebracht.

Voor iedereen

Alle Android-gebruikers kunnen meedoen aan het programma, aldus Facebook. Daarvoor moeten ze zich eerst aanmelden bij de Google-groep 'Facebook for Android Beta Testers'. Vervolgens moeten ze in de Play Store 'Word tester' aanklikken en Facebook downloaden om hun bestaande Facebook-app te updaten.

De inschrijving loopt via een Google-groep, omdat Google dat verplicht heeft gesteld voor bètaprogramma's binnen Android. Fouten en ongeregeldheden die worden aangetroffen, kunnen testers melden op Facebook zelf, nadat ze lid zijn geworden van de Facebook-groep 'Facebook for Android Beta Testers'.

Meer testers

Met de lancering van zijn bètaprogramma hoopt Facebook zijn database met testers uit te breiden en reacties op nieuwe appversies te krijgen van gebruikers van meer verschillende toestellen, aldus het sociale netwerk in zijn blogbericht.

Facebook introduceerde eerder dit jaar ook al een bètaprogramma voor Android, waarbij de Play Store omzeild werd. Google maakte hier echter een eind aan, om vervolgens in mei een functie te introduceren die bètatests via de Play Store officieel mogelijk moest maken. Het nieuwe bètaprogramma maakt gebruik van deze nieuwe functie.

Lees ook de 5 dingen die je moet weten over Facebook