De rechtbank van San Jose heeft donderdag Apple's verzoek om de Samsung Galaxy S4 aan zijn patentzaak toe te voegen afgewezen.

Dat meldt Bloomberg. Rechter Paul S. Grewal meldt dat het toevoegen van een nieuw product aan de patentzaak tegen de vorige uitspraken van rechter Lucy Koh in gaat. Koh wil de omvang van de rechtszaak zo beperkt mogelijk houden.

"Elke keer dat beide partijen elkaar in de rechtbank tegenkomen, nemen ze een aanzielijke hoeveelheid tijd en energie van de rechtbank in", zegt Grewal. "Dit neemt ook de tijd van andere partijen in die net zo veel recht hebben op aandacht van de rechtbank."

Galaxy S4

Apple's tweede rechtszaak tegen Samsung draait momenteel onder andere om de Galaxy Note 2, Galaxy S3 en Galaxy Nexus. Apple wilde de Galaxy S4 (lees ook onze review) aan de huidige patentzaak oevoegen en gaf zelfs aan bereid te zijn om alle andere toestellen te laten vallen en alleen een rechtszaak tegen de Galaxy S4 aan te spannen. Dit weigerde Grewal.

"Rechter Koh is duidelijk geweest omtrent het verminderen van het aantal producten en patenten binnen de rechtszaak. De potentiële conflicten die bij de Galaxy S4 spelen, zijn veel groter dan de producten die de Galaxy S4 in een rechtszaak vervangt", aldus Grewal.

De Galaxy S4 is volgens Apple een grotere bedreiging voor zijn intellectuele eigendom dan de andere toestellen van Samsung.

Lees meer over de patentoorlog