Microsoft bezet met Windows Phone de derde plek op de smartphonemarkt en maakt zich absoluut geen zorgen om Blackberry, de nummer vier op de lijst.

Dat vertelt Larry Lieberman, product manager Windows Phone, tegenover The Verge.

Deze week vindt de Microsoft Build-conferentie plaats en daar gaat het vooral over Windows 8.1, een grote update voor Windows 8. Een dergelijke vernieuwing voor Windows Phone laat mogelijk nog tot 2014 op zich wachten.

Lieberman wilde niet over nieuwe functies voor het mobiele besturingssysteem praten, maar stelt dat Windows Phone de derde positie stevig in handen heeft. Zorgen over Blackberry, het bedrijf dat voorheen op nummer drie stond, maakt Microsoft zich niet: "Ik denk niet dat zij kunnen brengen wat wij doen. Bijvoorbeeld het beschikbaar maken van producten op alle prijspunten."

De afgelopen tijd heeft vooral Nokia, de belangrijkste Windows Phone-partner van Microsoft, diverse nieuwe betaalbare toestellen uitgebracht.

Groei

Microsoft is overigens niet tevreden met de derde plek, schrijft The Verge. "Windows Phone groeit sneller dan wie dan ook." Ondanks die groei gaat de strijd op de smartphonemarkt wat betreft besturingssystemen vooral tussen Android en iOS. Globaal genomen heeft Android een marktaandeel van ongeveer 70 procent terwijl iOS goed is voor 20 procent. Windows Phone staat op zo'n 5 procent.

Woensdagavond werden nog wel nieuwe Windows Phone-toestellen van Samsung en HTC onthult. Verder toonde Microsoft onder meer Windows 8.1 definitief.

Lees onze review van de betaalbare Lumia 520 en 720 van Nokia