Sony zou oorspronkelijk ook van plan zijn geweest een camera met de Playstation 4 te bundelen, zoals Microsoft de Kinect 2-camera met de Xbox One bundelt. Om de PS4 goedkoper te maken is daarvan afgezien.

De Playstation 4 komt dit najaar uit en kost dan 399 euro, honderd euro minder dan concurrent Xbox One. Sony zou op die lagere prijs zijn gekomen door op het laatste moment te besluiten de bijbehorende camera niet standaard mee te leveren. Dat schrijft IGN.

Sony zou volgens meerdere bronnen in de maanden voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe Playstation 4 de camera geschrapt hebben. Verkopers van de spelcomputer werd alleen verteld dat de camera niet in het standaardpakket zou komen. De lagere prijs ten opzichte van de Xbox One zou daarbij bewust verzwegen zijn om een voorsprong op Microsoft te kunnen nemen.

Dat de camera eigenlijk standaard bij de PS4 geleverd zou worden, zou te zien zijn aan de nieuwe controller van de spelcomputer. Die bevat aan de achterzijde een groot lichtgevend vlak. Dat vlak communiceert met de camera, waardoor games bijvoorbeeld weten hoe een speler zich tot het scherm verhoudt. Ook zonder de camera is het vlak functioneel, zo kan het bijvoorbeeld rood oplichten wanneer een speler in een game gewond raakt.

Sony gaat de Playstation 4-camera los verkopen voor 49 euro.

Lees onze hands-on met de PS4: meer vrijheid voor minder geld