Twitter wil maatregelen tegen cyberpesten nemen en experimenteert met verschillende technologische oplossingen die grove online pesterijen moeten voorkomen.

Dat meldt TechCrunch op basis van uitspraken van Twitter-ceo Dick Costolo tijdens een conferentie.

Volgens Costolo is cyberpesten via Twitter een probleem waar het sociale netwerk hard aan werkt. "De grootste uitdaging is om een schaalbare oplossing voor dit probleem te vinden", aldus de Twitter-ceo. Het is onduidelijk aan welke technologische oplossingen Twitter werkt.

Het sociale netwerk van 140 tekens heeft maandelijks meer dan 200 miljoen actieve gebruikers.

Anonimiteit

De anonimiteit die Twitter gebruikers kan bieden, geeft volgens Costolo naast veel vrijheid ook de mogelijkheid om online te gaan pesten.

Costolo meldt dat Twitter de connect-pagina met alle vermeldingen beter in de gaten moet houden om de beledigende, herhalende en vervelende tweets eruit te filteren.

Eerder oordeelde een Franse rechter dat Twitter moest onthullen wie er achter verschillende anti-semitistische tweets zitten.

Conversatie

Daarnaast meldt de Twitter-ceo dat het sociale netwerk bezig is met een nieuwe conversatievorm die bij grote live evenementen wordt ingezet. Deze conversatievorm zou de belangrijkste informatie uit de ruis van tweets moeten halen.