De Ouya-gameconsole die op het Android-besturingssysteem draait, is nu al uitverkocht.

Dat meldt Pocketlint. De console was vanaf dinsdag te koop en grote retailers als Amazon en het Amerikaanse winkelketen Target melden dat de spelcomputer niet meer geleverd kan worden. De spelcomputer kost 99 dollar.

Ouya is een van de meest succesvolle projecten op Kickstarter en haalde 8,5 miljoen dollar op. Maar veel van de eerste investeerders in Ouya wachten ook nog op de levering van de console, dit tot groter ergernis van de geldschieters.

Op de Kickstarter-pagina en op sociale media hebben meerdere investeerders hun ongenoegen uitgesproken over de leveringstijd van het apparaat en dat deze in winkels ook al uitverkocht is. "Normaal gesproken zou ik gefeliciteerd zeggen, maar in dit geval is het treurig om te lezen", stelt de investeerder. "Het betekent dat er mensen zijn die de Ouya eerder en goedkoper krijgen dan wij die dit mogelijk hebben gemaakt."

Ouya-CEO Julie Urhman stuurde begin juni een e-mail naar de vroege investeerders waarin zij op de lange levertijd inging. "Ik ben pissig. Ik heb niet beloofd om de Ouya naar de meesten van jullie te sturen voordat hij in de winkel zou liggen, maar naar jullie allemaal."

Wanneer de console weer op voorraad is, is nog niet bekend. Nutech kreeg wel al de kans om met de nieuwe console te spelen. Onze hands-on-bevindingen lees je hier.