Sony heeft zijn nieuwe Xperia Z Ultra-phablet aangekondigd. De smartphone heeft een 6,4 inch groot full-hd scherm en wordt met stylus geleverd.

Naast de telefoon onthulde Sony ook nog een flink vernieuwde versie van de smartwatch van het bedrijf. Het horloge is nu ook waterdicht en ondersteunt een hoop nieuwe functies.

Net als de recent verschenen Xperia Z en Xperia Tablet Z is ook de Xperia Z Ultra stof- en waterdicht. Met zijn formaat van 6,4 inch concurreert het toestel met de Galaxy Note-serie van Samsung. Ook die toestellen onderscheiden zich door een groot scherm en stylusbesturing.

De Xperia Z Ultra heeft een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, hoger dan de huidige Note 2. Het scherm is het eerste smarphonescherm dat gebruik maakt van Sony's Triluminos technologie. Dat zou een breder kleurenpallet mogelijk maken. De telefoon komt in het derde kwartaal op de markt met een adviesprijs van 719 euro.

Dun en zwaar

Het grote toestel loopt op de snelle 2,2 GHz quadcore Snapdragon 800 chip van Qualcomm en heeft 2 GB werkgeheugen. Ook ondersteunt het toestel 4G mobiel internet. De Z Ultra heeft 16 GB opslagruimte die met microSD-kaarten kan worden uitgebreid.

De Xperia X Ultra weegt met 212 gram zo'n 50 gram meer dan de Xperia Z. Ook is de telefoon 6,5 millimeter behoorlijk dun, bijna net zo dun als de onlangs aangekondigde Huawei Ascend P6. Met een vermogen van 3000 mAh is de batterij in lijn met andere smartphones van een dergelijk formaat.

Bekijk video's en meer informatie over de Xperia Z Ultra op NUtech

Bekijk foto's en specificaties van de Smartwatch 2