Apple heeft een tweede testversie van iOS 7 uitgegeven aan ontwikkelaars. De iPad wordt in deze versie ook ondersteund.

De eerste testversie van iOS 7 kon nog niet op de iPad gebruikt worden, deze versie is wel voor Apple's tablet geschikt. Screenshots van alle mogelijkheden zijn nu beschikbaar. Apple geeft altijd meerdere bètaversies van een nieuw iOS uit. In het geval van iOS 5 waren er acht testversies voordat de software voor gebruikers beschikbaar werd. iOS 6 had vijf bètaversies.

Hoewel de beschrijving van de tweede iOS 7 bèta vermeldt dat er alleen bugs worden verholpen en de snelheid is verbeterd, zijn er ook al nieuwe functies gevonden.

Zo is de Dictafoon-app weer aanwezig. In de eerste testversie van iOS 7 was deze nog afwezig, nu is de app terug met eenzelfde vernieuwd uiterlijk als de rest van iOS 7.

Ook zijn er nieuwe stemmen voor digitale assistent Siri. Naast een mannelijke stem is ook de vrouwelijke stem uit de huidige Siri vervangen. Daarnaast is de Herinneringen-app aangepast. Die heeft nu een doorschijnend uiterlijk waardoor het thuisscherm te zien is. Ook kunnen kleuren toegewezen worden aan verschillende lijstjes.

Kleine verbeteringen

Veel andere verbeteringen zijn minder opvallend. Zo is de Kiosk-app, waarin tijdschriften en kranten staan, transparanter geworden. Ook veel knoppen hebben een licht verbeterd uiterlijk, zoals die voor de muziekbediening op het ontgrendelscherm. Die waren voorheen bij bepaalde achtergronden nog helemaal niet te zien.

Het is niet bekend hoeveel bètaversies van iOS 7 er zullen zijn. Het nieuwe besturingssysteem voor iPads en iPhones wordt naar alle waarschijnlijkheid gelijktijdig met het verschijnen van de iPhone 5S later dit jaar beschikbaar voor gebruikers.

Lees onze hands-on met iOS 7 voor iPhone

Bekijk al het nieuws rondom de iPad