De iPhone 5S die later dit jaar op de markt moet verschijnen, zal meer interne wijzigingen ondergaan dan vorige week al duidelijk werd. Zo zal het toestel vermoedelijk toch over een nieuwe A7-chip beschikken, blijkt uit nieuwe uitgelekte foto's.

Dat meldt MacRumors maandag op basis van nieuwe foto's van een vermeend prototype van een iPhone 5s. 

De Apple-fansite kreeg eind afgelopen week ook al gelekte foto's van het nog te onthullen toestel in handen. Daaruit was op te maken dat de nieuwe iPhone er vermoedelijk net zo uit zal komen te zien als de iPhone 5 en een iets grotere accu zou krijgen, maar de afbeeldingen boden nog geen uitsluitsel over de chip die Apple in het nieuwe toestel zou gebruiken.

Maandag zijn nieuwe foto's van hetzelfde prototypetoestel uitgelekt, waarop duidelijker is te zien wat voor chip erin zit. Het zou gaan om een chip met modelnummer APL0698, wat er volgens MacRumors op duidt dat het om een nieuwe A7-chip gaat. De eind vorig jaar verschenen voorganger van de iPhone 5s, de iPhone 5, draait op een A6-processor met modelnummer APL0598.

TSMC

Ook nieuw is de letter 'K' in het typenummer K1A0062 op de chip, aldus MacRumors. De voorgaande iPhone-chips hadden steeds een typenummer dat met een N begon en verwees naar een onderdeel van Samsung. Volgens de website kan de gewijzigde beginletter in het typenummer erop wijzen dat de chip niet door Samsung, maar door TSMC wordt gefabriceerd. 

Er gaan al enige tijd geruchten over plannen van Apple om voor zijn chipproductie over te stappen op TSMC. Volgens de laatste geruchten zou deze overstap echter pas bij de volgende chipgeneratie, de A8, gebeuren. 

De Apple-fansite weet verder te melden dat het toestel vermoedelijk over 1GB aan werkgeheugen beschikt en dat het bewuste prototype stamt uit december 2012.    

Geruchten

Ondertussen werkt Apple naar verluidt ook aan een goedkopere iPhone die ook later dit jaar op de markt moet verschijnen. Bekijk een overzicht van geruchten over de goedkope iPhone.

Tot slot heeft Apple nog een iPad 5 en mogelijk twee nieuwe iPad Mini’s in de pijplijn zitten. De iPad 5 zou het ontwerp van de huidige iPad Mini overnemen terwijl de Mini zelf dunner zou worden. Bovendien wordt er gesproken over een Mini met retinascherm. Bekijk een overzicht van de geruchten over de nieuwe iPads.