'Sony komt met snellere en zuinigere Xperia Z'

Sony werkt naar verluidt aan een vernieuwde versie van de Xperia Z-smartphone met een Qualcomm Snapdragon 800-chip. Daardoor wordt het toestel sneller en zuiniger.

Sony sluit daarmee aan in een lange rij fabrikanten die werkt aan een Snapdragon 800-apparaten. Ook Nokia, LG en HTC zouden aan nieuwe telefoons werken terwijl Samsung de S4 wil uitrusten met de nieuwe processor.

Microsoft zou inmiddels een nieuwe Surface RT-tablet in ontwikkeling hebben met de snellere chip.

De informatie over een geüpdatet Xperia Z komt van de doorgaans welingelichte Russische blogger Eldar Murtazin die het apparaat al zou hebben uitgeprobeerd.

De Snapdragon 800 is het topmodel uit een nieuwe serie processor van Qualcomm. De Snapdragon 600-chip wordt nu al gebruikt in onder meer de Galaxy S4 en HTC One. In de Xperia Z zit nog de Snapdragon S4 uit de vorige serie.

De 800 zou smartphones en tablets veel sneller maken en bovendien energiezuiniger. Daardoor zou hetzelfde toestel op één accu langer mee moeten gaan. Ook de grafische prestaties zijn volgens Qualcomm verbeterd waardoor grafisch zware games en video’s beter zouden moeten afspelen.

Sony komt hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook met een 6,44 inch-phablet met de naam Xperia Z Ultra. Deze kruising tussen een telefoon en tablet krijgt eveneens een Snapdragon 800-chip en er zijn inmiddels al diverse foto's van het toestel uitgelekt.

Lees onze review van de Xperia Z

Lees meer over:
Tip de redactie