'Grote reorganisatie op komst bij Microsoft'

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, zal binnenkort een grote reorganisatie aankondigen. Mogelijk moeten diverse hooggeplaatste functionarissen vertrekken.

Dat meldt All Things Digital maandag op basis van diverse anonieme bronnen binnen het bedrijf.

Ballmer zou de op handen zijnde reorganisatie slechts met een handjevol vertrouwelingen hebben besproken. Dat zorgt volgens de bronnen voor onrust binnen het bedrijf omdat wordt gevreesd voor ontslagen. 

De plannen van Ballmer zouden rond 1 juli gedeeld moeten worden met een grotere groep belangrijke werknemers, hoewel er nu al steeds meer interne geruchten rond gaan.

Software

Eerder werd al duidelijk dat de huidig CEO van Microsoft het bedrijf wil veranderen van een softwarebedrijf in een bedrijf dat zich richt op apparaten en diensten. Daarbij zullen de eigen Surface-tablets en de Xbox-serie belangrijk zijn.

Volgens All Things Digital is de kans groot dat het aantal afdelingen wordt beperkt. Satya Nadella, hoofd van Servers en Tools, Tony Bates, hoofd van de Skype en communicatie-afdeling en Don Mattrick, hoofd Interactive Entertainment, zouden een grotere rol krijgen binnen het bedrijf.

Wat er gebeurt met de hoofden van de Microsoft Online Services-afdeling en Windows Phone-divisie is niet bekend.

Microsoft houdt deze week de Build-conferentie voor ontwikkelaars. Daar zal Windows 8.1 voor het eerst in volle glorie worden getoond. Mogelijk wordt ook een nieuwe Surface-tablet onthuld. Eind dit jaar komt het bedrijf bovendien met de Xbox One (hands-on).

Lees alles over Microsoft in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie