Gelekte foto’s van de vermeende iPhone 5s tonen een verbeterde camera en hogere accucapaciteit voor de toekomstige telefoon. Het uiterlijk blijft zoals verwacht nagenoeg gelijk.

De vrijdag verschenen foto’s tonen de achterkant en binnenkant van wat de iPhone 5s zou zijn.

Op de afbeeldingen is te zien dat de camera uitgerust is met een dubbele led-filtser. Dit heeft als voordeel dat een groter gebied kan worden verlicht en foto’s die in het donker genomen zijn beter belicht zijn. De dubbele led-filtser werd in eerdere geruchten ook al genoemd.

Mogelijk zal er in de camera ook een sensor in verwerkt worden met meer megapixels. Verder is te zien dat de achterkant er hetzelfde uitziet als bij de iPhone 5.

Een tweede afbeelding toont de binnenkant van de iPhone 5s. Daar is op te zien dat de accu een hogere capaciteit krijgt. De iPhone 5 beschikt over 1430 mAh en bij de 5s zou dat verhoogd worden naar omgerekend 1560 mAh. De foto’s zijn gepubliceerd door Macrumors dat in het verleden vaker over juiste informatie rond onaangekondigde Apple-producten in handen had.

Meer producten

Over het algemeen wordt verwacht dat de iPhone 5s in september of oktober op de markt zal verschijnen. Ondertussen werkt Apple naar verluidt ook aan een goedkopere iPhone die ook later dit jaar op de markt moet verschijnen.

Bekijk een overzicht van geruchten over de goedkope iPhone.

Tot slot heeft Apple nog een iPad 5 en mogelijk twee nieuwe iPad Mini’s in de pijplijn zitten. De iPad 5 zou het ontwerp van de huidige iPad Mini overnemen terwijl de Mini zelf dunner zou worden. Bovendien wordt er gesproken over een Mini met retinascherm.

Bekijk een overzicht van de geruchten over de nieuwe iPads.