Bezitters van de nieuwe Macbook Air ondervinden problemen met de wifi-verbinding. De connectie zou na kort gebruik worden verbroken.

Dat meldt AppleInsider. Het probleem komt voor bij de 2013-modellen van de Macbook Air die recentelijk zijn geïntroduceerd.

De Macbook Air verbindt met een wifi-netwerk, maar de connectie zou na kort gebruik worden verbroken waarna de laptop opnieuw opgestart moet worden om weer verbinding te kunnen maken. De problemen zouden zelfs met Apple's eigen Airport voorkomen.

Klachten

Een medewerker van een Apple Store in Londen bevestigt tegen Gizmodo dat er veel klachten over de wifi-verbinding van nieuwe Macbook Airs zijn binnengekomen.

Bezitters van de nieuwe Macbook Air verzamelen zich op het officiële forum van Apple. Het probleem lijkt bij zowel de 11 als 13 inch-versie voor te komen.

Oplossing

Sommige gebruikers melden dat een andere router of alternatieve plaatsing van de Macbook Air de problemen met de wifi-verbinding hebben opgelost.

De nieuwe Macbook Air is voorzien van de snellere 802.11ac wifi-chip en Intels laatste Haswell-processor. Door laatstgenoemde heeft de dunne laptop van Apple een batterijduur van twaalf uur.

Lees meer technieuws op NUtech