Het failliete iCentre wordt grotendeels overgenomen door BAS Group, eigenaar van onder meer Dixons. Van de 34 winkels sluiten er negen definitief. 

Ruim 300 van de 500 werknemers van iCentre behouden hun baan. Dat meldt BAS Group woensdag in een verklaring.

De 25 winkels die een doorstart maken gaan donderdag weer open, is de planning van BAS Group. De nieuwe eigenaar stelt wel dat door het faillissement winkelvoorraden zeer beperkt zijn. Het aanvullen van de voorraad zal enkele dagen in beslag nemen, denkt BAS Group.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM), de voormalige NMa, heeft dinsdag al voorlopige goedkeuring verleend aan de overname. De toezichthouder gaat de definitieve overnameplannen nog wel verder beoordelen.

De keten iCentre werd begin deze week failliet verklaard. Door teruglopende verkopen viel de omzet in de eerste vijf maanden van dit jaar 'substantieel' lager uit dan in die periode een jaar eerder. De consument koopt minder en de concurrentie is toegenomen, gaf iCentre aan als oorzaak voor de financiële problemen.

In de winkels van iCentre worden van Apple verkocht. BAS Group heeft met onder meer de ketens Dixons en Mycom 190 winkels.