Protestprovider Robin Mobile biedt onbeperkt mobiel internet aan, maar sluit wel zonder waarschuwing klanten af die de algemene voorwaarden overtreden. Dat is de afgelopen twee weken twee keer gebeurd.

Dat schrijft Tweakers na een interview met Robin- oprichter Wilfried Rottier. Reden voor het plotseling en bovendien onherroepelijk afsluiten is volgens Rottier het gebruiken van de Robin-simkaart in een dongle voor laptops.

Volgens de voorwaarden mogen simkaarten van de provider enkel in smartphone of tablet gebruikt worden. Misbruik is volgens de provider vrij eenvoudig te detecteren. De afsluiting die op misbruik volgt zou direct en definitief zijn.

Mensen die dag en nacht gebruik maken van de Robin-verbinding overtreden de voorwaarden ook, zij krijgen echter eerst een waarschuwing voordat ze afgesloten worden.

Geen limiet

Limieten of andere ingewikkelde gebruiksvooraarden zegt Robin echter niet te kennen. Het downloaden van bittorrent-bestanden is bijvoorbeeld toegestaan.

Continu gebruik van de verbinding en gebruik in een dongle worden echter wel door Robin verboden. Ook mogen klanten hun telefoon met Robin-simkaart niet als publieke hotspot gebruiken.

De protestprovider biedt sinds 1 juni onbeperkt mobiel internet, bellen en sms'en aan voor 39,95 euro per maand aan. Robin gebruikt daarvoor het netwerk van KPN.