Na jaren van ontwikkeling heeft Microsoft vrijdag zijn eerste Office-app voor iOS uitgebracht. De app is alleen te gebruiken door Office 365-abonnees.

De app heeft officieel 'Office Mobile for Office 365 subscribers' en is dan ook alleen te gebruiken door iPhone-bezitters die een abonnement hebben op Office 365. 

Via de app hebben Office 365-abonnees toegang tot alle bestandstypen die opgeslagen zijn in Microsoft Word, Excel of Powerpoint. Documenten kunnen vanuit de cloud worden geopend, ingezien en bewerkt.

Grafieken

Volgens Microsoft worden documenten precies zo weergegeven als op een computer met Office 365, inclusief afbeeldingsbestanden en grafieken. Ook blijft de opmaak intact bij het bewerken en plaatsen van opmerkingen, aldus Microsoft.

De app is puur ontwikkeld voor de iPhone. Microsoft raadt iPad-gebruikers aan Office Web Apps te gebruiken. Of er ook een speciale app wordt uit zal worden gebracht voor Apple's tablet, is nog niet duidelijk. 

De Office-app is vooralsnog alleen beschikbaar in de Amerikaanse versie van de App Store, waar Office 365-abonnees de software gratis kunnen downloaden. Microsoft laat in een blogbericht weten dat de applicatie volgende week ook voor Nederlandse iPhone-gebruikers beschikbaar zal zijn.