Pathé Nederland en HBO denken dat Netflix in september in Nederland gelanceerd wordt.

Dat meldt Emerce. Judith Hordijk van Pathé Thuis deed daar woensdag een uitspraak over tijdens Connected 2013, het congres van Telecompaper in Laren.

Zij baseert zich op enkele bronnen en stelt dat beide bedrijven rekening houden met een start dit najaar. Desalniettemin maakt Pathé zich geen zorgen over de lancering van de populaire Amerikaanse video-on-demand-dienst omdat het zakenmodel van het bedrijf sterk verschilt met dat van Pathé.

"We hebben toch een ander zakelijk model, dat uitgaat van recente films, terwijl Netflix veel meer een breed aanbod heeft", aldus Hordijk.

Netflix kon de geruchten nog niet bevestigen maar heeft wel aangegeven dat het bedrijf dit jaar verder zal uitbreiden in Europa.

Werknemers

Daarnaast is bekend dat Netflix vorig jaar nog Nederlandse werknemers zocht, wat een lancering dit jaar aannemelijk maakt. In mei 2011 verscheen al eens een vacature voor een Nederlandssprekende werknemer.

Ook liet het bedrijf dit jaar weten geen directe plannen te hebben voor een Nederlandse tak maar werd wel gesteld dat Netflix in Nederland werd overwogen. De service zou dan pas op z'n vroegst eind dit jaar of in 2014 zijn intrede doen.