Hoewel Samsung recordverkopen wist te melden in de eerste maand na de lancering van de Galaxy S4 zou het inmiddels een stuk minder gaan met de verkoop van het toestel.

Vorige week stelde de Amerikaanse bank JPMorgan Chase dat de vraag naar de S4 in Europa flink afgenomen was. De bank verlaagde de omzetverwachting van Samsung. Als gevolg van die voorspelling daalde het aandeel van het Zuid-Koreaanse bedrijf met bijna 6 procent.

Nu stelt een anonieme bron tegenover Digitimes dat Samsung de bestellingen voor onderdelen van de S4 heeft teruggeschroefd. De bestellingen die nu nog staan zouden goed zijn voor 20 tot 25 miljoen exemplaren in het tweede kwartaal en 20 miljoen in het derde kwartaal.

Hoewel dat lager is dan verwacht, zou Samsung dus nog steeds veel exemplaren verkopen. In de eerste maanden gingen er 10 miljoen exemplaren over de toonbank, aldus Samsung.

Digitimes stelt dat Samsung ondanks de teruggeschroefde bestellingen het niet slechter gaat doen in vergelijking met de concurrentie. De afgenomen vraag naar de S4 zou een teken zijn van een bredere trend waarbij meer behoefte is aan middenklasse toestellen, vooral in Aziatische landen als China. Bovendien zou de high end-markt verzadigd zijn. Wel stelt de bron dat de lancering van de HTC One en Xperia Z invloed hebben gehad op de vraag naar de S4.

Samsung breidt de komende maanden de S4-serie nog flink uit. In de zomer zullen een S4 Mini, S4 Zoom en S4 Active op de markt verschijnen. Er gaan inmiddels ook alweer geruchten over een Galaxy S5.

Lees onze review van de Galaxy S4