Sony heeft uitnodigingen verstuurd aan de pers waarop een nieuw toestel geteased wordt.

Dat melden diverse Franse sites. Op de uitnodiging is vermoedelijk de Sony Xperia Z Ultra te zien die op 4 juli aangekondigd wordt. 

Donderdagmiddag dook er ook nog een andere foto op van de Z Ultra 'in het wild' waarop goed te zien is hoe groot de telefoon is.

Er gingen al langere tijd geruchten dat het bedrijf met een zogenoemde phablet zou komen. Hiermee zou Sony de strijd aangaan met Samsungs Galaxy Notes.

De Xperia Z Ultra krijgt waarschijnlijk een 6,44-inch Full HD-scherm en volgens geruchten een 2,2 Ghz quadcore Snapdragon 800-processor. De Z Ultra zou daarnaast 2GB Ram-geheugen, 16 GB opslag en een 8 megapixelcamera hebben.

Het toestel is met 212 gram en 6,5 mm vrij licht en dun. Verder wordt op de foto ook gehint naar een stilus, die vermoedelijk met het grote toestel wordt meegeleverd.

Er lekte al eerder een foto uit van de Xperia Z Ultra waarop de telefoon met een kitten erop te zien is. Het uiterlijk van de smartphone op die foto komt overeen met dat van het toestel op de uitnodiging.