De Xbox One heeft een regiobeperking waardoor games wellicht alleen in bepaalde landen gespeeld kunnen worden. Dat blijkt uit informatie op de Xbox-website.

Hoewel het nog niet precies bekend is hoe de regiolock werkt, kan Microsoft ervoor zorgen dat een Xbox One-game alleen op een console uit dezelfde regio afgespeeld kan worden. Dit omdat alle Xbox One games via internet geactiveerd moeten worden. "Xbox One-games kunnen enkel geactiveerd en gedistribueerd worden in gespecificeerde geografische regio's", zo valt er op de website te lezen.

In principe kan Microsoft daardoor altijd checken of een game uit hetzelfde land als de console komt, omdat de codes regio-uniek gemaakt kunnen worden. Het is niet bekend of het bedrijf hier ook gebruik van gaat maken, of bijvoorbeeld enkel continenten af gaat scheiden zoals bij de Xbox 360 het geval is. De Playstation 3 en aankomende Playstation 4 zijn sowieso regiovrij.

Verder lijkt de Xbox One op zijn lanceerdag, 21 november, enkel bruikbaar in de 21 landen waar het apparaat dan verkrijgbaar is. Alleen in die landen is Xbox Live op dat moment al beschikbaar voor de nieuwe console. Aangezien games geactiveerd moeten worden via Xbox Live, kunnen de landen zonder het nieuwe Xbox Live ze niet spelen. 

Xbox Live werkt op 21 november in de volgende landen ook voor de Xbox One: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Lees onze hands-on met de Xbox One