iPhone-bezitters zijn een stuk trouwer dan mensen die bellen met een Android-smartphone. 81 procent wil als volgende telefoon weer een iPhone, terwijl maar 63 procent van de Android-bellers hun platform trouw blijft.

Dat blijkt uit een onderzoek van Retrevo onder 3428 Amerikanen en Canadezen. 

Uit de onderzoeksresultaten blijkt niet alleen dat een meerderheid van de iPhone-bezitters trouw blijft aan zijn huidige smartphoneplatform, maar ook dat er maar weinig iPhone-bezitters zijn die overwegen over te stappen op Android: 4 procent. 

Dit terwijl 12 procent van de ondervraagden met een Android-smartphone overwegen een iPhone als volgende toestel te nemen.

Windows Phone en Blackberry

Zowel onder Android- als iOS-bellers zijn er weinigen die erover peinzen om over te stappen op een Windows Phone- of Blackberry-toestel. Onder Android-bellers gaat het bij beide alternatieve systemen om 1 procent, onder iPhone-bezitters om een half procent elk. 

Ook blijkt dat meer mensen met een Android-toestel hun opties openlaten wat betreft hun volgende toestel: 23 procent geeft aan nog niet te weten op welk besturingssysteem zijn volgende smartphone zal draaien, terwijl van de iPhone-eigenaars 14 procent de knoop nog niet heeft doorgehakt.

Groter scherm

Verder ontdekte Retrevo dat 17 procent van de iPhone-eigenaars in zijn volgende toestel een groter scherm wil hebben. Van de Android-bellers zou 21 procent hebben aangegeven een groter scherm te verlangen in een nieuw toestel.

De afgelopen maanden gaan er ook geruchten over een goedkoper iPhone-model dat Apple naast een nieuwe, high-end iPhone zou willen uitbrengen. Uit het onderzoek blijkt echter dat slechts 5 procent van de iPhone-bezitters een goedkoper toestel wil.

Het onderzoek wees daarnaast uit dat Android-telefoons populairder zijn onder mannen dan bij vrouwen, en dat 35 procent van de huidige iPhone-eigenaars wacht met de aanschaf van een nieuw toestel tot Apple zijn volgende smartphone heeft onthuld.