Tijdens een persconferentie op gamebeurs E3 in Los Angeles heeft Super Mario 3D World en Mario Kart 8 voor Wii U onthuld.

De nieuwe 3D versie van Super Mario Bros lijkt erg op Super Mario Bros voor de Nintendo 3DS. Ook de versie voor de Wii U laat spelers afwisselend in 3D en 2D-werelden rondspringen.

In de game kunnen spelers meet Mario, Luigi, Toad en Princes Peach spelen. Mario kent nieuwe moves, zoals het krabben van vijanden en het beklimmen van muren. De game verschijnt in december zowel in de winkels als in de Nintendo eShop.

Mario Kart 8

Ook heeft Nintendo een nieuwe Mario Kart aangekondigd, het spel verschijnt in de lente van 2014.

In de game is het mogelijk om zowel op motors als in hoovercrafts te rijden. Bevestigde personages zijn onder andere Mario, Toadette, Daisy, Koopa Troopa, Bowser, Donkey Kong, Luigi, Waluigi en Peach.

Wind Waker Wii U-editie

De Wii U-overzetting van The Legend of Zelda: The Wind Waker verschijnt in oktober. De game loopt in 1080p en krijgt ook enkele aanpassingen om het tempo van het spel te veranderen.

Welke aanpassingen dit zijn, is nog niet bekend. Verder wordt de Tingle Tuner in de game vervangen. Dit item werd in de GameCube-versie in combinatie met de GameBoy Advance gebruikt om schatten te vinden. In plaats daarvan kunnen spelers nu hints op Miiverse schrijven en die in potten in de oceaan in de game gooien.

Donkey Kong Country Tropical Freeze

Ook een nieuw deel in de Donkey Kong Country-reeks is aangekondigd, Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Het spel komt aan het eind van dit jaar uit.

In de platformtitel is Donkey Kong Island overgenomen door vikingen en moeten spelers speler afreizen naar vijf eilanden om de vijanden weg te jagen. Donkey Kong Country Tropical Freeze is in HD en bevat naast Donkey Kong ook Diddy en Dixie Kong als speelbare personages.

Bayonetta 2

PlatinumGames' Bayonetta 2 verschijnt in 2014 exclusief op Wii U. Nintendo toonde tijdens zijn Direct-uitzending de eerste gameplay van Bayonetta 2. Het hoofdpersonage heeft in het vervolg een ander kapsel en een ander kostuum. Verdere details rondom de game maakt Nintendo gedurende de E3 deze week bekend.

Lees alles over gamebeurs E3