Gorilla Glass, het zeer sterke glas dat onder meer wordt gebruikt in tablets en smartphones, zal binnenkort ook in luxe-auto's verschijnen.

Een bestuurder van Corning, het bedrijf dat Gorilla Glass maakt, stelt dat tegenover MIT Technology Review.

Gorilla Glass is een stuk lichter dan 'gewoon' glas en zou auto's dus efficiënter kunnen maken. Bovendien blokkeert het materiaal meer geluid, waardoor het in de auto stiller is.

Jeffrey Evenson van Corning zegt te verwachten dat minstens één autofabrikant in 2014 een auto op de markt brengt met Gorilla Glass. Het gaat dan waarschijnlijk om een duur model.

Antimicrobieel

Corning werkt ook aan een versie van het glas dat antimicrobieel is. Het materiaal moet in de VS nog worden goedgekeurd, waarna Corning hoopt toepassingen te vinden in de medische sector.

Op de lange termijn zouden ook smartphones gebruik kunnen maken van antimicrobieel glas. "De bacteriën worden weggevaagd", aldus Evenson. "De hoeveelheid kiemen op een smartphone is hoger dan op een openbaar toilet."

Daarnaast werkt Corning aan Willow Glass, een variant van Gorilla Glass die zo dun is als en bankbiljet. Het nieuwe glas is ook flexibel, wat de productie van buigbare schermen mogelijk zou kunnen maken. Willow Glass bevindt zich nog in de testfase.